Известие

Collapse
No announcement yet.

Реалистично ли е?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Реалистично ли е?

Здравейте,

С приятелката ми мислим да си купуваме Алфа Роемо и като видяхме 146-ца направо се влюбихме в нея

След едно сравнително дълго проучване, което направихме се спряхме на бензинов двигател 1.4 или 1.6 Twin Spark. Също така желаем да има и газова уредба, че с цената на горивата положението е страшно
    Общо взето си търсим автомобил, който да ни осигури комфорт и стабилност на пътя и да е на добра цена и си мисля, че Алфа Ромео 146 се вписва в нашите виждания.

Та реално ли е да си мисля, че за около 2000 лв. покупна цена и още около 1000 лв. за ремонт ще можем да си намерим добра 146-ца. Цените, които написах изключват наличието на АГУ

Да,реалистично е, но трябва много добре да си отваряш очите. Колите от този модел вече надхвърлиха 10 години и повечето са доста амортизирани. Със сигурност може обаче да намериш запазен екземпляр.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

1000 лв за алфа 146 1,4 1,6 ТС това трябва да е курник, или някой много закъсал, поне 1500лв

като знам че дадох 5000лв преди 4 години за моята Направо ми се къса сърцето сега !

Поздрави
      sigpic
      Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
      FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
        1000 лв за алфа 146 1,4 1,6 ТС това трябва да е курник, или някой много закъсал, поне 1500лв

като знам че дадох 5000лв преди 4 години за моята Направо ми се къса сърцето сега !

Поздрави

Не четеш добре, човека казва 2000 лв за покупка и още 1000 лв за постягване.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Стъбилност има,но комфорт не търси в този модел точно.Ниска е и вози като каруца,но като влезеш в завой

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
            Не четеш добре, човека казва 2000 лв за покупка и още 1000 лв за постягване.
            оо извинете, останах с впечатление че 2000 лв общо, от които 1000лв за ремонт
            sigpic
            FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Първоначално публикувано от hristo2201 Покажи съобщение
              Здравейте,

С приятелката ми мислим да си купуваме Алфа Роемо и като видяхме 146-ца направо се влюбихме в нея

След едно сравнително дълго проучване, което направихме се спряхме на бензинов двигател 1.4 или 1.6 Twin Spark. Също така желаем да има и газова уредба, че с цената на горивата положението е страшно
              Общо взето си търсим автомобил, който да ни осигури комфорт и стабилност на пътя и да е на добра цена и си мисля, че Алфа Ромео 146 се вписва в нашите виждания.

Та реално ли е да си мисля, че за около 2000 лв. покупна цена и още около 1000 лв. за ремонт ще можем да си намерим добра 146-ца. Цените, които написах изключват наличието на АГУ
              Моят съвет е като си вземеш колата да и смениш веднага ангренажен комплект + водна помпа, масло и филтри, другите работи ги прави само, ако са някакви неотложни като не пропуснеш да попиташ на 2-3 места за цени. 1000 лева могат да се похарчат за ремонти и бързо и бавно, и удачно и неудачно
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

за тия пари ще си намериш перфектна 146-ца така като гледам цените напоследък ..
                alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

146

Колегата ако има интерес ще му покажа моята 146,на която единствените забележки са;жулната броня долу на бронята от бордюр и ...... ми това е.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                    Колегата ако има интерес ще му покажа моята 146,на която единствените забележки са;жулната броня долу на бронята от бордюр и ...... ми това е.
                    Покажи ми я на снимка и дай повече подробности за колата

---------- Post added at 23:12 ---------- Previous post was at 23:09 ----------

Благодаря на всички, които се включиха и ми дадоха насоки

Но остава отворен въпроса - газ или дизел?
                    Кое е по икономичното гориво за 146-ца според вас?

Едно е сигурно, че ще търсим кола произведена след 99г.

Comment

Моят съвет е да си вземеш 1.9 ЖТД , който определено е по разумния избор. ТС-а дали 1.4 или 1.6 ще те разори,скъпа подръжка ,висок разход и доста капризчета дето няма да ти харесат повярвай ми. Поздрави и успех в търсенето.
                      Ex: Alfa Romeo 33 Imola 1.4 8V '94
                      Ex: Alfa Romeo 145 1.4 16V TS '97
                      Ex: Аlfa Romeo 155 2.5 TD Sport '96
                      sigpic

Comment

според мен дизела е по добрият избор в твоя случай .. газта винаги излиза най-евтино от всичко
                        alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                        Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

въпреки, че карам на газ и излиза най евтино като разход на гориво, си вземи Дизел ама да е JTD , не ти трябва тази бъркотия с бензин газ
                          поздрави!
                          Last edited by tonov; d.m.y г., 13:38.
                          sigpic
                          FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

+1 Diesel

Comment

Аз бих дал още един глас за дизел,то щом ще е след 99г. ще е ЖТД там поддръжката е по-евтина от туин спарка.
                              Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                              Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Working...
                              X